A falfűtésről

Tegnap a barátaimmal egy igen érdekes és fontos témáról beszélgettünk kocsmázás közben. Így másnak, hogy kipihentem az alkohol okozta fáradalmakat, arra jutottam, írok a témáról kicsit, mert szerintem sokkal kevesebben tudnak a dologról, mint ahányan tudhatnának.

Ez a dolog pedig az elektromos falfűtés.

Elektromos fűtésről biztos sokan hallottatok már, és ha mégsem, a nevében is benne van mit is takar. Olyan fűtési rendszereket sorolunk ide, amelyek az elektromos áramot hasznosítják és alakítják hővé. Sok előnyük van ezeknek a rendszereknek. Például a beszerelésük sokkal olcsóbb és gyorsabb, mint a vizes rendszereknek. Ellenben, az áram viszonylag drága. Viszont kisebb lakásokba még így is sokkal jobban megéri általában.

A falfűtés már kevésbé népszerű. A padlófűtés viszont csak-csak benne van az emberek fejében. Pedig nagyjából ugyanarról a dologról van szó. Csak itt nem a padlóra fektetik a fűtő szalagokat, hanem a falra. Egyszerű nem?

De miért is jó ez nekünk?

A falfűtésnek sok előnye van a többi fűtési formához képest. Először is sokkal egészségesebb. Mert nem mozgatja a levegőt, így nem kavarodik fel a por. Márpedig a belélegzett por nem túl egészséges, ezt mind jól tudjuk. Továbbá megnehezíti a különböző penészgombák kialakulását.

Másodszor, olcsóbb. A beszerelés is, mint fentebb említettem. De ezen kívül rendszeresen ellenőriztetni sem kell, és a javítása is sokkal egyszerűbb. Tehát itt is tudunk spórolni.

Aztán, a falfűtés sugárzó hát bocsájt ki, tehát közvetlenül adja át a hőt a berendezési tárgyaknak, és nem a levegőt melegíti fel. Ezzel energiát tudunk spórolni, mert egy alacsonyabbra tekert termosztáttal is elérhetjük ugyanazt a hőérzetet. Hiszen sokkal kevesebb hő veszik kárba.

Egyenletesen melegít a szoba minden pontján, nagy felületen. Nincs egy fűtőtest, ami mellett elviselhetetlen  meleg van azért, hogy a szoba másik felében kellemes legyen az idő. Ugyanakkor az üzemeltetési hőmérséklete alacsony.

Nő tőle a ház értéke, hiszen a korszerű fűtési rendszer mindenki számára kecsegtető aki házat szeretne venni.

És végül, a nekem egyik legszimpatikusabb szempont, hogy rejtett. Nincsenek nagy ronda radiátorok a lakás különböző pontjain, így lehetőséget ad a jobb térkihasználásra.

Egy példa

Akinek megtetszett a beszámolóm alapján a dolog, annak ajánlom ezt az oldalt: https://elektromospadlofutes.info/rendszer/falfutes

Itt rengeteg hasznos információt találtok a falfűtésekről, és árajánlatot is kérhettek. Nagyon korszerű technológiával, amorf fűtőszálakkal dolgoznak, aminek szintén rengeteg előnye van.

Az amorf fém ötvözetből készült szalagok teljesen rozsdamentesek, kivételesen kopásállóak, egyedi mágnese terük van, és képesek a legjobb hőteljesítményt biztosítani túlmelegedés nélkül.

Remélem találtatok hasznos információkat a cikkemben, és elgondolkoztok ezen a remek fűtési megoldáson.

Na de, száz szónak is egy a vége! Elektromos falfűtést mindenkinek!