A kocsmában könnyen jön a megoldás mindenre

Amikor először is utoljára írtam nektek babakocsikról (http://rongykocsma.hu/amikor-a-kocsmaban-babakocsirol-beszelgetnek/), még nem gondoltam, hogy pár év múlva nálam is szóba fog kerülni a dolog. Pedig eljött ez az idő is. Amikor a babakocsi választás előtt álltunk a párommal, természetesen egyből az az oldal jutott eszembe, amiről anno a kocsmában hallottam. Meg is néztük a párommal, de arra kellett rájönnünk, hogy ez nekünk túl drága megoldás. Mármint vásárolhatnánk innen, de akkor nem tudnánk berendezni a babaszobát a lakásba. Amire azonban nagyon szükségünk volt, mert ikrekkel voltam terhes.

Este kimentem a csajokkal találkozni a kocsmába (szerencsére a törvény miatt nem kell félnem a cigifüst miatt), alkoholt meg persze nem ittam. Ahogyan megtudtam, hogy terhes vagyok, azonnal felhagytam vele. Még jó, hogy mi esünk teherbe és nem a férfiak, mert ők nem tudnák ezt megtenni; legalábbis az én pasim nem.

Elpanaszoltam a lányoknak, hogy mi a szitu a vásárlásainkkal és hogy nem tudjuk megoldani, hogy olyan drága babakocsit vásároljunk, mert ezen kívül még vennünk kell egy pelenkázót, egy kiságyat, egy új szekrényt és egy kis kádat is, plusz mindenféle apróságot, amire útközben jön rá az ember, hogy szükség van.

Szerencsére, mint mindig, most is segíteni tudtak a csajok. azt ajánlották, hogy keressek egy jó apróhirdető oldalt és ott nézzek szét, mert nagy valószínűséggel találni fogok mindent, amit keresek. Másnap meg is fogadtam a tanácsukat és beírtam a keresőbe, hogy aprohirdetes. Nagy lendülettel többet is elindítottam, viszont egy olyat találtam, ami már első ránézésre is megtetszett: a Nextapro weboldala. Az fogott meg benne instant, hogy a főoldalon jól látható helyen az ember egyből láthatja az összes kategóriát (tizenkettő van belőlük) és közöttük volt egy, ami nem kerülhette el a figyelmemet: a baba-mama termékek csoportja. Boldogsággal töltött el, hogy lehetőség van csakis olyan eszközök és dolgok keresésére és vásárlására, amik engem érdekelnek.

Azonnal elkezdtem a kategórián belül görgetni és rögtön találtam néhány olyan dolgot, ami eszembe sem jutott, hogy szükséges lehet: babahordozó, cuki keresztelőruhák, gyerekülés autóba és kerékpárra. És mi több, találtam néhány kismamaruhát is, ami megtetszett és tudtam, hogy jól fog jönni, mert addig keveset sikerült vásárolnom, de akkor még csak öt hónapos terhes voltam.

Szóval akcióba léptem. Felvettem a kapcsolatot a kinézett termékek árulóival. De arra kellett rájönnöm, hogy csakis olyan dolgokat tudok megvásárolni, amelyeket még postán is el lehet küldeni, például a kismama ruhák, a keresztelő ruha a babának és a magamra köthető hordozó. Ez azért volt így, mert össze és vissza nézegettem, a termékeket és mind olyanokra bukkantam, amelyeknek az árusítói nagyon távol laktak tőlem. Ezeket azért tudtam megvenni, mert a tulajdonosaik elküldték nekem postán, én meg utánvéttel fizettem értük. Persze mind a három alkalommal, amikor átvettem a csomagot, kértem magam mellé egy tanút a postáról, ha esetleg nem az lenne a csomagban, mint amit rendeltem. Ezt a lehetőséget a Nextapro oldalról ismertem meg, ahol hosszan taglalva van, hogy mire vigyázzon az ember, hogy ne csapják be őt. Szerencsére én mindhárom csomagban tökéletesen azt kaptam, amit rendeltem.

A nagyobb dolgok vásárlását is sikerült megoldanunk, mivel a Nextaprónak van egy olyan lehetősége, hogy települések és megyék alapján lehet szűrni a keresésnél. Szóval, nem a Baba-mama kategóriába görgettem, ahogy eddig, hanem egy az egyben beírtam az oldal keresőjébe, hogy mire van szükségem és megszűrtem a keresési találatokat a közelség alapján. A dolog pontosan úgy működik, hogy kiválasztod a megyét. Utána, ha szeretnéd így is hagyhatod, de ha nem, akkor kiválaszthatod a települést is. A településhez képest pedig megadhatsz egy adott körzetet, amennyin belül még érdekel a dolog. A barátom azt mondta, hogy mi 50 kilométeres körzetet válaszunk, mert körülbelül ennyit hajlandó utazni a cuccékét. Féltem tőle, hogy így nem nagyon marad választék, de szerencsére kellemesen csalódtam.

Szóval sikerült mindent elérhető árban megvásárolnunk, amire szükségünk volt. Néhány hét múlva, amikor a csajokkal újból elmentünk kocsmázni, boldogan meséltem nekik, hogy a segítségükkel mennyire jól megoldódott az egész. Most már csak a babát kellett várjuk.