A sörözés során találtam meg álmaim fogorvosát

Sajnos elég rossz géneket örököltem a szüleimtől, ami a fogaimat illeti. Kicsi koromban sorra hullottak a darabokra esett, szuvas fogaim. Mióta csontfogaim nőttek, sokkal jobban odafigyelek rájuk, de sajnos még így is elkerülhetetlen, hogy valamelyik kilyukadjon vagy elszuvasodjon. Pár hónapja sajnos ki kellett húzni az egyik őrlőfogamat, mert már annyiszor volt fúrva és tömve, hogy ez tűnt a legjobb megoldásnak, miután időről időre begyulladt és problémákat okozott.

Péntek este elmentem a barátaimmal az egyik kedvenc klubunkba iszogatni és beszélgetni egy kicsit. A belvárosban található ez a hangulatos kis hely, nagyon szeretjük, mert borzasztó finom kézműves söröket lehet kapni, és még biliárdasztal és csocsó is van. Már van is egy törzsasztalunk, ahol kényelmesen elférünk és pár hetente visszatérünk.

Az egyik barátomat szintén hasonló tulajdonságú fogazattal áldotta meg a sors, mint engem. Neki is ki kellett húzni már két fogát. Most azonban gyönyörű, teljes fogsorral jelent meg a találkozónkon. Mindenkinek tátva maradt a szája, hogy milyen fess fiatalemberré vált most, hogy szépek a fogai. Persze a cukkolás sem maradt el puszta baráti szeretetből, hogy így már biztosan tapadni fognak rá a nők.

Furdalt azért a kíváncsiság, hogy vajon hol csinálták meg neki ilyen szépen a fogpótlást. Tisztában vagyok vele, hogy a fogbeültetés nem olcsó mulatság, de egészségügyi és esztétikai szempontból terveztem rá beruházni előbb-utóbb. Rá is kérdeztem, hogy melyik fogászatnál volt. Elmondta, hogy az interneten talált rá erre a budapesti fogászatra, és az oldalon leírtak alapján nagy bizalommal fordult hozzájuk. Nem is csalódott, a rendelő valóban olyan barátságos és professzionális, mint ahogy elképzelte. Az orvosok mind nagyon precízek, alaposak és kedvesek is. Arra törekednek, hogy a páciensek visszatérő vendégekké váljanak, hiszen a kezeléseket még hatékonyabban tudja elvégezni az az orvos, aki ismeri a páciensét és az egészségügyi múltját és állapotát.

A barátomnak teljesen fájdalommentesen ültették be a szép implantátumot. Azt mondja, eleinte csak az volt furcsa, hogy már nem tudta átdugni a nyelvét a lyukon, de nagyon jó érzés, hogy újra teljes a fogsora a fogbeültetés után. Amikor hazamentünk, a laptopomon rákerestem ennek a fogászatnak az oldalára, amit a haverom ajánlott. Valóban nagyon szimpatikus hely volt már a honlap alapján is. Szerencsére a fogbeültetés témája is szerepelt a cikkek között, amik az oldalon sorakoztak a páciensek megnyugtatása céljából.

Mindent elolvastam az oldalon, amit a fogbeültetésről és az implantátumokról találtam. Megtudtam az olvasmányokból, hogy a fogpótlás azért nagyon fontos, mert a hiányzó fog szomszédai befelé fognak dőlni, az alatta vagy épp fölötte lévő pedig ki fog emelkedni a fogsorból, keresve a “párját”. Ezért ha valaki sokáig halogatja a fogpótlást, előfordulhat, hogy már csak fogszabályozással tehető helyre a fogsor. Az emésztésben is lesznek következményei, ha több fog is hiányzik, mivel így néhány fajta ételt képtelen megrágni a beteg. Ennek következtében akár hiánybetegségek is léphetnek fel. A fogak az egészséges emésztésnek nagyon fontos alapkövei, ezért a mielőbbi fogbeültetés ajánlott hiány esetén.

Kétféle módszer van elsősorban a foghiány végleges pótlására. Az egyik az implantátum, a másik pedig a háromtagú híd. Az implantátum magas ára ellenére a legjobb fajta megoldás, mivel ilyenkor a szomszédos fogakat nem kell előkészíteni, lecsiszolni. Az implantátum egy külső és belső csavarmenetből áll, amik közül a külső rögzül a csontba, a belsőbe pedig az úgynevezett felépítmények kerülnek. Ez a budapesti fogászat titán-ötvözetből készült műgyökereket alkalmaz a fogbeültetéshez, amit a test teljes mértékben, allergia nélkül be tud fogadni és a felületkezelésük serkenti a csontképződést.

Miután ezeket elolvastam, rengeteg új információval gazdagodtam a fogpótlással kapcsolatban, amikről eddig sosem hallottam. Kissé felbátorodva a nagyobb tudás birtokában rákattintottam a “Munkatársaink” menüpontra, ahol meg lehetett tekinteni, hogy kik dolgoznak a fogászaton. Mindegyik orvosról részletes bemutatkozó anyagot és egy-egy képet kapunk. Ez alapján nem nehéz eldönteni, hogy melyik orvoshoz mennénk legszívesebben. Mindegyikük nagyon szimpatikus volt a számomra, de én valamiért az idősebb orvosokat tartom tapasztaltabbnak és megbízhatóbbnak, holott a fiatalabbak is nyilván ugyanolyan profik. Én mégis egy valamivel idősebb, nagyon szimpatikus doktor urat választottam ki. Hétfőn aztán felhívtam a rendelőt a megadott telefonszámon és egyeztettem időpontot a kiválasztott orvoshoz.

Csak jó tapasztalatokkal távoztam a rendelőből minden alkalommal. A fogimplantátumomat hamar elkészítették és különösebb szenvedés nélkül megtörtént a beültetés. Nagyon hálás vagyok a barátomnak, hogy ezt a fogászatot ajánlotta.