Amikor a kocsmában babakocsiról beszélgetnek

A csajokkal gyakran eljárunk szórakozni. Szeretünk moziba járni, a színházat is szeretjük. Emellett szeretünk táncolni is (na, jó, ezt ritkábban), de koncertre járunk a legtöbbet. Mindannyian ugyanolyan zenét hallgatunk… mindannyian. Hárman vagyunk, mint a muskétások. Persze mindig jönnek a haverok is velünk bulizni, a csapat mindig hatalmas.

Sőt, kocsmázni is szoktunk, de csak mértékkel. Szeretünk beülni valahova, lazulni, beszélgetni és közben sörözni. Ilyenkor mindig jó a hangulat, kivéve, amikor nem. Szokott ez így lenni, de lényegében mindig jól szórakozunk. Múltkor is elmentünk egy kocsmába a belvárosban, és érdekes beszélgetésnek voltam fültanúja.

A pulthoz mentem, hogy rendeljek egy fröccsöt, és amíg arra vártam, hogy sorra kerüljek, állt mögöttem két nő. Arról kezdtek el beszélgetni, hogy milyen vicces volt, amikor kiderült, hogy az egyikőjük terhes. Akkor is elmentek valahova és rendeltek innivalót, de a hölgyike – nevezzük nevén, Judit – nem akart alkoholos italt inni. A másik faggatózni kezdett, hogy mi a baj, esetleg szeretne-e egy másik helyre menni, azonban Judit elnevette magát és közölte, hogy azért nem iszik, mert babát vár.

Ahogy ezt felemlegették, szóba jöttek a babakocsik is, ugyanis már lassan ideje lenne azt is beszereznie Juditnak. Elmesélte a barátnőjének, hogy talált egy oldalt, babakocsik.hu a neve, és már ki is nézett egyet, csak egy kicsit az az ár felett van, amit a férjével megbeszéltek, hogy babakocsira szánnak, így neki még nem szólt róla. Közben a sor egyáltalán nem haladt, én pedig úgy éreztem, hogy mire megkapom a fröccsömet, addigra teljes mértékben babakocsi szakértő leszek.

Megtudtam azt is, hogy egy bézs színű babakocsit nézett ki, aminek állítható részei vannak, lehet állítani a tolókarokat a magassággal, van 5 pontos biztonsági öv rendszere, szellőztethető a mózes rész, sőt, még a sportülés is. Szinte már mindent felsorolt, amit csak lehetett, én pedig bambán bámultam magam elé, mert nem gondoltam, hogy egy babakocsi lehet ennyire extra.

Aztán eszembe jutott, hogy egy ismerősöm is épp babát vár, neki biztos jól jönnének ezek az információk. Könnyen megjegyezhető a weboldal címe, így nem írtam fel, mert tudtam, hogy meg fogom jegyezni. Végül megkaptam az italomat, és az este folytatódott úgy tovább, ahogy kellett. Aznapra elég volt ennyi is a babakocsikból.

Másnap viszont megnéztem a weboldalt, és kíváncsiságból végignéztem az összes babakocsit, addig kerestem, amíg meg nem találtam azt a babakocsit, amiről ez a bizonyos Judit mesélt tegnap a barátnőjének a kocsmában. Érdekes babakocsik vannak, van, amelyik egyáltalán nem tetszett, de vannak olyanok, amik annyira gyönyörűek, hogy legszívesebben azonnal vennék egyet. Pedig nincs is gyerekem, és nem vagyok terhes sem. Elküldtem levélben az ismerősömnek ezt a weboldalt, azzal a címmel, hogy ezt csekkolja le. Nem telt el szerintem két óra, már hívott, hogy honnan tudok erről a boltról, meg egyáltalán minek nézegetek ilyet, hiszen nincs is rá szükségem.

Elmeséltem neki a tegnap esti sztorit, aztán elkezdtünk kicsit beszélgetni mélyebben. Kérdezősködtem, mi a helyzet náluk, hogy haladnak a dolgokkal, kifestették-e már a babaszobát, és ilyesmik. Elég jól haladnak, és mondta is, hogy ha hiszem, ha nem, pont babakocsi keresgélés van náluk már pár napja és most nagyon megkönnyítettem a helyzetüket, mert már ki is választotta a babakocsit, amelyiket szeretné, ha megvennék. Hát nem ugyanazt nézte ki, amelyiket ez a bizonyos Judit is? Hihetetlen. Jó, tényleg gyönyörű az a babakocsi, ez vitathatatlan.

Mondta Judit, hogy ő is megnézte az elérhetőségeket, és valamelyik nap biztos elmennek megnézni személyesen is ezt a babakocsit. Ráadásul még saját garanciális és szerviz ügyintézésük is van, ez aztán még jobban meggyőzte az ismerősömet. Kíváncsi vagyok, mit fog majd mondani, miután megnézték a babakocsit. Már várom a hívását!