Az ittas vezetés majdnem olyan, mintha nem lenne fék a kocsiban

Az alkoholizmust napjainkban is komoly stigma övezi, ezért elegáns társaságban nem illik a kocsmalátogatási szokásainkról beszélni. Pedig az alkoholfogyasztásnak mindenhol megvan a saját regionális kultúrája. Igen, ott van például a jó falusi kocsmázás, ami számos magyar költő verseiben is említésre került!

Az tehát nem igaz, hogy kocsmába csak züllött emberek járnak, és az elit családokban felnövő fiatalok sosem részegedtek le életük során. Valójában a csoportos kocsmalátogatás és az utána szerzett, sokszor nem várt élmények a legtöbbünk fiatalságához hozzátartoznak attól függetlenül, hogy ezekből kivel mennyit merünk megosztani. Persze illik törekedni a mértéktartásra, már csak a saját épségünk és egészségünk megóvása érdekében is. Ugyanakkor ezeknek a kocsmai összejöveteleknek mindig is az volt a célja, hogy felszabadultan tudjunk szórakozni, és arra az estére felejtsük el a gondjainkat. De ne teljes filmszakadással, mert azzal valójában csak még több bajt hozunk a saját fejünkre! Megfelelő odafigyeléssel magunkra és a társaság többi tagjára viszont valóban kellemes élményeket lehet szerezni italozás közben.

A kocsmázás nem bűncselekmény, ezzel szemben az ittas vezetés igen, mert balesetveszélyes. Majdnem annyira, mintha nem is lenne fék az autón! Pedig előfordul, hogy az autósok időnként nem megfelelő fékkel indulnak útnak. A féktárcsa fékbetét cseréje ár szempontjából nagyon változatosan alakulhat. Ezt a metaautoszerviz.hu is tudja, mivel ők már jó ideje foglalkoznak fékek szerelésével is, de bármilyen probléma adódik a járművünkkel, nyugodtan rájuk bízhatunk bármilyen komplex szerelést.

A féktárcsa fékbetét cseréje ár szempontjából azért is nehezen belőhető, mert egyrészt ilyenkor nem mindig egyértelmű, hogy valóban a tárcsával van-e a probléma, vagy pedig más alkatrészekhez is hozzá kell nyúlni. A meghibásodás pontos helyétől és a jármű típusától függően a metaautoszerviz.hu szakembereinek eltérő időbe és energiába kerülhet a javítás elvégzése, ezért a költségek is változóak lehetnek.

A metaautoszerviz.hu-nál azért is érdemes kellő időközönként elvégeztetni a fékbetét cseréjét, mert itt modern eszközökkel azt is tudják ellenőrizni, hogy a műszaki vizsgán megfelelne-e jelenlegi állapotában járművünk fékrendszere. Ráadásul a honlapon nagyon egyszerűen le tudjuk foglalni az időpontot autónk ellenőrzéséhez. Ha éppen ráérünk, akkor az is előfordulhat, hogy a legközelebbi időpontot még aznapra le tudjuk foglalni, bár ez folyamatosan a kapacitás függvényében alakul.

A metaautoszerviz.hu-nál az sem ritka, hogy egy-egy rutinellenőrzés során derül fény a gépjárművek meghibásodására, mivel a szerelők alaposak és modern eszközökkel dolgoznak. Ilyenkor szerencsére többnyire még időben vagyunk, mivel a probléma orvosolható egy kisebb mértékű és kevésbé költséges javítással is. A féktárcsa fékbetét cseréjének ára ugyanakkor tulajdonképpen a biztonságunk ára is! Ezzel nem éri meg játszani és elindulni azzal az indokkal, hogy “ez még elmegy”… Bármilyen hiba esetén, ami a fékrendszerünkben bekövetkezik, sokkal jobban járunk, ha azonnal tanácsot kérünk a metaautoszerviz.hu hozzáértőitől.

Még ha látszólag rendben is van minden, egy hosszabb utazás előtt akkor is érdemes velük egyeztetni, és felkészíteni az autónkat is, amennyiben szükséges. A megfelelő szervizelés díjának megfizetésével tulajdonképpen a gyors, kényelmes és biztonságos utazást váltjuk meg. De ilyen az a helyzet is, ha nem sajnálunk 2 percet arra, hogy időpontot foglaljunk a metaautoszerviz.hu-nál az időszakos gumicserére. Az ördög egyrészt a részletekben rejlik, másrészt pedig sosem alszik! A közlekedésben kiemelten fontos, hogy józanul üljünk a megfelelő műszaki állapotban levő autó volánja mögé.