Másnaposok, akik egy vitorláson ébredtek

Tanulság és megoldás egy történetben

Lassan érzem, ahogy magamhoz térek. Fáj a fejem és furcsán ringatózik velem a világ, de a nap annyira erősen süt, hogy már most folyik rólam a víz. Ideje felkelni és regenerálódni, hiszen a mai éjszakát is át kell még vészelni valahogyan. Még kicsit kába vagyok az álmosságtól, de azért körbenézek, hogy lássam: mindenki itt van körülettem. Ez így is van, habár úgy tűnik plusz egy fővel gazdagodtunk. Furcsa. Mindegy, majd úgyis elmeséli Linda, hogy ki ez az alak, aki olyan közel fekszik hozzá. Megpróbálok felállni, mert nagyon szomjas vagyok, de visszalök az ágyra valami. Én szédülök ennyire? Pedig nem ittam olyan hihetetlenül sokat tegnap… Mindegy, akkor is kell egy pohár víz, ezért valahogyan mégiscsak feljutok a lépcső tetejére. És akkor…..elfog a döbbenet! Egyrészt csodás a Balaton a délelőtti órákban, főleg ha ilyen távol van az ember a strandolók zajától. Másrészt: hogy az ördögbe kerültünk mi egész éjszakára a tó közepére? Valószínűleg az ismeretlen pasas vitorlásán vagyunk. Illetve remélem, hogy az övé. Felkeltem a lányokat és az ismeretlen férfit, és határozottan közlöm, hogy azonnal ki kell mennünk a partra. Van bennem egy kis félsz – főleg, mert a lányok se nagyon értik, miről van szó, de láthatóan a férfi is kicsit össze van zavarodva, ezért kérdés nélkül kivisz minket a partra.

vitorlás bérlés siófok

Az alapkoncepciónk egyébként az volt, hogy a nagy nehezen összeegyeztetett hétvégén mindannyian lejövünk Siófokra szórakozni egy kicsit. Mint kiderült, mindenki addig emlékszik az esténk eseményeire, hogy a kellő mennyiségben összevásárolt alkoholt iszogatjuk a nyaralóban és a balatoni életről, a tó adta lehetőségekről beszélgetünk. A vitorlázás valóban felmerült témaként, de az már nincs meg az emlékeink között, hogy valóban útnak is indultunk volna eggyel. Ez kicsit ijesztő, valójában elég rosszul is elsülhetett volna a dolog. Viszont van még egy esténk, amit hasonlóra terveztünk, mint az előző volt. Azonban az világos, hogy gyorsan le kell vonnunk a tanulságokat!

Már este van, mostanra született meg a terv. Ötleteltünk tehát azon, hogy hogyan szervezzük át úgy a mai estét, hogy hasonlóan fantasztikus, ellenben biztonságos legyen. A vitorlázásról azonban nem tudtunk lemondani… És akkor jött az ihlet: hiszen egyikünk tud vitorlást vezetni! Nyilvánvalóan akkor neki nem szabad innia, de ez a biztonság szempontjából nem is baj. Szóval kell egy hajó!

A “vitorlás bérlés siófok” kulcsszavak egy pillanat alatt hozzásegítettek minket a megoldáshoz: találtunk egy oldalt, ahol több lehetőség közül is választhattunk. Kiválaszthattuk, hogy a több hajó közül melyik vitorlással szeretnénk utazni. Volt egy csomó lehetőség arra is, hogy merre induljunk, mi legyen az úti cél, hol találunk megfelelő kikötőt, és milyen általános tudnivalók vannak, amiket figyelembe kell vennünk. Nagyon izgatottak lettünk! Naplementés vitorlázás minimális mennyiségű alkohollal lett programterv, ami hamarosan kezdődik is. Mivel az adott vitorlás bérlés siófoki helyszíne éppen ideális volt számunkra, el is kezdtük a szervezést. Nagyon kedvesek voltak velünk a telefonban, teljesen biztonságban érzem magam azóta! Azt hiszem, innentől kezdve kicsit tudatosabban és talán hasonló vitorlásbérléssel készülünk majd a csajos hétvégékre.

A program után nem jövünk majd vissza a nyaralóba, inkább beülünk egy helyi kocsmába iszogatni és beszélgetni. Úgy valahogy mértékletesebb szokott lenni a fogyasztásunk. Úgysem a “másnap” a cél, hanem egy élvezetes közös program!