Mezőgazdasági kiállításon jártam, de Sam a tűzoltó játékok tippekkel tértem haza

A családi gazdaságunk három generáció óta megvan, annak idején a nagyapám kezdte el építeni, gondozni, fejleszteni. Tőle vette át az apám, én pedig tőle, és remélem, hogy hamarosan én is átadhatom az én fiamnak, hogy a negyedik nemzedék vihesse tovább a stafétát. Lassan harminc éves, neki is van egy kisfia, ideje, hogy ő vegye át tőlem a vezető szerepet.

A kis unokám még csak négy éves, de esküszöm, már most annyi esze van, mint egy 6-7 évesnek. Teljesen bele van bolondulva egy animációs sorozatba, aminek Sam a tűzoltó a címe, és bár én elég bugyutának tartom, ő mégis imádja. Persze, tudom, nem én vagyok a kimondott célközönség, de valahogy úgy érzem az én időmben még egészen mások voltak a rajzfilmek. Na, mindegy…

Nemrégen volt a születésnapja, és a fiaméktól mindössze annyi tippet kaptam, hogy leginkább a Sam a tűzoltó játékok foglalkoztatják, azoknak örülne a legjobban. Vakartam is a fejem, hogy mikor lenne nekem alkalmam ilyesmi után vadászni, hiszen egyelőre még rengeteg teendőm van, nyakunkon a fő szezon, szóval úgy voltam vele, hogy majd a feleségem megoldja. Nekem több napra a fővárosba kellett utaznom egy mezőgazdasági kiállítás miatt, reméltem, hogy minden megoldódik, mire visszatérek.

A kiállításon járva-kelve több ismerősbe, régi barátba is belefutottam, köztük egy olyanba is, akit már legalább 10 éve nem láttam. Le is ültünk beszélgetni, hogy kivel mi történt. Meséltem neki, hogy időközben felnőtt a fiam, és már van unokám is, de bajban vagyok, mert Sam a tűzoltó játékok után kéne kajtatnom, de tanácstalan vagyok, hová fordulhatnék. Vidáman megnyugtatott, hogy az ő két unokája is tűzoltó-lázban ég, és ajánlott nekem egy internetes boltot, konkrétan a jatekwebshop.eu-t, ahol egy csomó témába vágó játékot találhatok. Megköszöntem neki a segítséget, és a telefonomon gyorsan fel is kerestem a webhelyet. Valóban, Sam a tűzoltó játékok egész sorát találtam, és hálát adtam az égnek, hogy telefonon is fel lehetett őket keresni, mert biztosra veszem, hogy az internetes rendeléssel meggyűlt volna a bajom.

Beírtam az oldal keresőjébe, hogy Sam a tűzoltó játékok, és volt is a kínálatukban majdnem hatvan féle! Volt elég szabadidőm, bőségesen tudtam böngészni közöttük. Ki is választottam kettőt, és felhívtam a megadott telefonszámot, így meg tudtam velük beszélni, hogy ide, a kiállítás területére szállítsák ki nekem, mert itt át is tudom venni. Szerencsére több napos rendezvény volt, úgyhogy simán belefért, a következő utáni napon meg is érkezett a futár. Én kiszaladtam érte, kifizettem, és este a szállodába már Sam a tűzoltó játékok kíséretében tértem vissza.

A lehető legjobb döntést hoztam, mert mire hazaértem, már csak két nap volt az unokám születésnapjáig, és a nejem egyáltalán nem foglalkozott a dologgal. Szóval volt mit ajándékozni, és az unokám rettentően örült is nekik! Még ha egyszer a jövőben belőle nem is gazda, hanem mondjuk tűzoltó lesz, akkor sem leszek boldogtalan, csak az a lényeg, hogy neki boldogságban teljen az élete.