Vitaminokról a kocsmában

Réka barátnőmmel kifejezetten szeretünk kocsmázni. Nem is az alkoholfogyasztás a lényeg, hanem a helyek hangulata, az emberek, akik ott vannak és hasonló. Csak beülünk egy kávéra, vagy egy-egy sörre, és közben beszélgetünk, jól érezzük magunkat.

Azért nem mindenki számára ugyanezt jelenti a kocsmázás. A múltkor odajött hozzánk egy olyan ember, aki már beszélni is alig tudott egy sör után. Halandzsázott össze-vissza, amikor rájött, hogy nem értjük, akkor egyre hangosabb lett, ami ugye nem segített a dolgon. Tipikusan olyan volt, akiről az jut az ember eszébe, hogy „elitta az agyát is”. Ezt mondtam a barátnőmnek, erre ő elmesélte, hogy nemrég úgy hallotta, az alkohol konkrétan nem is butít, hanem azért épülnek le ennyire az emberek, mert a sok italtól megváltoznak az étkezési szokásaik, és nem viszik be az agyműködéshez szükséges megfelelő mennyiségű vitamint, ásványi anyagot. Ezt nagyon érdekesnek találtam.

Réka egyébként mondta, hogy ő rendszeresen szedi az Eurovit MultiLong nevű tablettát, és amikor nyáron fesztiválozik vagy bulizik, akkor különösen odafigyel arra, hogy minden reggel bevegye a tablettát. Én is hallottam már erről a készítményről, aminek a legnagyobb előnye, hogy fokozatosan, 5 órán keresztül szabadítja fel a szervezetben a vitaminokat és ásványi anyagokat. Azt tudtam, hogy például a vízben oldódó vitaminokból egyszerre csak keveset tud feldolgozni a szervezet, a többit pedig egyszerűen kipisili az ember. A C-vitamin is ilyen. Ezért sokkal eredményesebb többször kisebb adagot bevinni a szervezetbe. Viszont az Eurovit MultiLong megoldja ezt a problémát. Réka amúgy is elég szétszórt, néha még azt az egy tablettát is elfelejti bevenni, nincs túl sok esély arra, hogy napi háromszor fogyasszon például C-vitamint.

Nagyon elégedetten beszélt erről a termékről, így, gondoltam, én is jobban utánajárok a dolognak. Én eddig csak C-vitamint szedtem, és néha egy-egy B6-ot vagy D3-at is bevettem. Most, mikor utána néztem a dolognak, láttam, hogy az Eurovit MultiLong mind a 3 vitamint tartalmazza, ezeken kívül még 10 fajtát. Emellett pedig 13 féle ásványi anyagot is. Azért ez elég jól hangzik. Pláne most, hogy jön a tél, a hideg, itt van az influenza szezon. Tavaly sikerült elkerülnöm a betegséget, idénre is ez a tervem.

Mikor legközelebb kocsmáztunk, kérdeztem Rékát, hogy ő honnan szokta rendelni a tablettát. Megmutatta a honlapot, azt mondta, azért is szeret innen rendelni, mert házhoz hozzák. Úgy szokták csinálni a családdal, hogy összeállítanak egy 10 000 Ft feletti rendelést, mert akkor ingyenes a szállítás is. Jó is, hogy mondta, én is azon gondolkodtam, hogy rendelek egyet apukámnak, aki már elég öreg és egyedül él. Szeret főzni, de húst eszik hússal, az pedig nem kimondottan az egészséges táplálkozás ismérve. Nem nagyon szed gyógyszereket, csak a magas vérnyomására van valamilyen homeopátiás készítménye, abból is csak akkor szed be egy-egy szemet, ha eszébe jut. Hátha ebből is bevesz néha egy szemet. Nem élek álomvilágban, tudom, hogy nem fogja rendszeresen fogyasztani, de így is jobb lesz, mint a semmi. Majd a hétvégeken, amikor nála vagyok, rátukmálom. És talán, ha elkezdi érezni a jótékony hatását, akkor többször alkalmazza.

Réka mondta, hogy rendelhetünk együtt most is, ha gondolom, mert neki is szüksége lenne pár dologra, meg nekem is. Úgyhogy végül a még ott a kocsmában meg is ejtettük a rendelést. Már ettől úgy éreztem, hogy tettem valamit az egészségemért, azon kívül is, hogy B-vitamint pótoltam a sörrel.

Most azon vagyok, hogy a maradék otthoni vitaminjaimat bevegyem addig, amíg megjön a rendelésünk (Réka címére kértük, náluk általában van otthon valaki, aki át tudja venni a csomagot). Úgyhogy csomó tablettával járok-kelek, úgy érzem magam, mintha a saját nagyanyám lennék, aki minden étkezés után minimum 3 különböző színű, méretű és alakú tablettát nyom be. Azért megnyugtató, hogy ezek inkább étrend kiegészítőnek minősülnek, és talán megelőzhetem velük, hogy később tényleg annyi gyógyszert kelljen szednem, mint szegény nagyikámnak.