Változás a kedvenc kocsmámban

Szeretek kocsmákba járni, még mindig. Félek, hogyha megszületik a baba, akkor nem lesz ennyi szabadidőm, és nem lesz rám jellemző, hogy heti többször látogatom a  kocsmát a barátaimmal. Igaz, most nem ihatok, szóval esetemben talán felesleges is a kocsmába járás. Nem tudom elképzelni, hogy a kocsma helyett a barátaimmal esetleg egy kávézóba, vagy hasonló helyre üljünk be. Mindig is szerettük a kocsmák hangulatát, az embereket, akik betérnek. Sokkal kellemesebb, mint például egy kávézó, ahol a hangos nevetgélést nem mosolyogva nézik, hanem inkább rosszallóan.

Most is a kedvenc kocsmánkba tértünk be, itt már törzsvendégnek számítunk,mégis hetek teltek el, hogy utoljára itt jártam. Az első dolog, ami feltűnt, mikor bementünk, hogy szokatlanul meleg van! Nem szokott ilyen meleg lenni, mindig pulóverben ült mindenki, hiszen egy régi téglaépítésű házban van a kocsma, a falak pedig nehezen fűthetőek fel,a gyenge kis fűtés pedig nem tudja kellőképpen felmelegíteni a helyet. Most viszont teljesen más volt a helyzet.

A csapostól megtudtuk, hogy a fűtés klímával lesz megoldva mostantól, ugyanis a tulaj úgy döntött, hogy nem maradhat tovább így a helyzet a helyzet, a vendégek a hideg beálltával csak fagyoskodtak.

Teljesen meg tudom érteni a döntésüket. Egy ilyen épületnél sokkal jobb, hogy a meleg levegő folyamatosan áramlik be a helységbe ahelyett, hogy a radiátorok sugároznák a hőt. Hosszútávon egy sokkal jobb megoldás, mivel így sok pénzt spórolhatnak majd. Igazából nem is tudtam, hogy a fűtés klímával is megoldható, pedig most, hogy már ismerem az előnyeit, eléggé egyértelmű, hogy ezt választották. A klímák választéka igen széles, vannak, amik fűtenek önmagukban is, és vannak olyanok, amik csak támogatják a már meglévő fűtőrendszert. A telepítéssel együtt a klímák ára elég borsos, de hosszú távon megtérülő befektetés. Ráadásul olyan helyről vették, ahol olcsón elvégezték a szerelést, a klímák nagyon jó minőségűek voltak, és a választék is olyan széleskörű volt, hogy csak szakértői segítséggel tudtak választani. De minden segítséget megkaptak, amire szükségük volt, és hamar fel is szerelték a közösen kiválasztott modellt, ami azóta is tökéletesen működik. Furcsa, azt hittem volna, hogy vannak olyan helyek, ahol nem tud befűteni, de a telepítést úgy oldották meg, hogy a teljes teret tökéletesen befűtse a szerkezet.

Tehát a fűtés klímával is tökéletesen megoldható, és ezen a példán felbátorodva most én is elgondolkoztam rajta, hogy be kellene újítanunk valami hasonlót. Ha mást nem, egy olyat, ami támogatja a fűtést. Még nem tudom, erről még beszélnem kell a párommal, de az biztos, hogy én nem zárkózom el a lehetőség elől.